Cvartetul “Gaudeamus”, în concert, la Braşov

apr. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 5 aprilie 2011, ora 18:00, la catedrala ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din Braşov, va avea loc concertul “Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” de Joseph Haydn. Interpretează: cvartetul “Gaudeamus”. Invitat special: actorul Adrian Munteanu. Evenimentul este organizat de Filarmonica Braşov.

Cvartetul „Gaudeamus” s-a înfiinţat în anul 1987, la Iaşi. După absolvirea studiilor, devin solişti ai Filarmonicii din Braşov. De atunci, susţin o bogată activitate concertistică, în numeroase oraşe din România şi din străinătate, în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Ungaria, Croaţia, Polonia şi Japonia.

S-au perfecţionat la cursuri de măiestrie din Marea Britanie, cu profesorul Hugh Maguire şi membrii Cvartetului „Alban Berg”, la Salzburg cu profesorul Walter Levin, membru al Cvartetului „La Salle”, şi la Londra cu membrii Cvartetului „Amadeus”.

În anii 1997 şi 1998 Cvartetul este invitat în calitate de „cvartet în rezidenţă” să concerteze la Jubilee Hall din Aldeburgh, Marea Britanie.

Dintre distincţiile şi premiile acordate amintim: Premiul al II-lea la Concursul de Muzică de Cameră „V. Bellini” (Caltanissetta – Italia, 1995), Premiul Special la Concursul de cvartete de coarde „Mozart” (Salzburg – Austria, 1995), Marele Premiu la Concursul „Rovere d’Oro” (San Bartolomeo – Italia, 2000).

Au efectuat numeroase înregistrări TV la posturile TVR, RAI şi Televiziunea Rusă, precum şi înregistrări pe CD.

Repertoriul lor cuprinde peste 70 de lucrări aparţinând tuturor perioadelor stilistice.

Număr de vizualizări :1618


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro