Criticul şi istoricul literar Gabriel Dimisianu, invitat la „Cafeneaua critică”

apr. 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 14 aprilie 2011, ora 18:30, în Club Control (Str. Academiei nr. 19, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale “Cafeneaua critică”, avându-l invitat pe criticul şi istoricul literar Gabriel Dimisianu. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Mulţi ani redactor la “Gazeta literară” şi la „România literară” (cele două titulaturi ale aceleiaşi reviste), autor a numeroase cărţi, Gabriel Dimisianu s-a impus de-a lungul a mai bine de jumătate de secol drept unul dintre cei mai atenţi cititori şi interpreţi ai multor scriitori români. La împlinirea vîrstei „rotunde” de 75 de ani, Gabriel Dimisianu (născut la 25 ianuarie 1936) va vorbi la „Cafeneaua critică” despre viaţa sa de critic şi despre lumea literară căreia i-a fost şi îi este observator fidel.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control.

Număr de vizualizări :1346


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro