Artistul vizual Irina Tănase expune „The White Room”, la ATELIER 030202

apr. 10th, 2011 | By | Category: Proiecte

Joi, 14 aprilie 2011, ora 19:00, la Atelier 030202 (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, Str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti / www.atelier030202.blogspot.com), va avea loc vernisajul expoziției de pictură „The White Room” a artistei Irina Tănase. Curator: Dan Mircea Cipariu. Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu. Publicul poate vizita expoziția în perioada 14 aprilie – 3 mai 2011.

„Un rafinat son interior, cu o construcție la limita dintre hiperfigurativ și plonjarea în oniric, se revelează în ”The White Room”, noul album vizual al Irinei Tănase, unul cu afinități de baladă pop-rock, într-un baldachin în care pulsează fragmente de viață trăită și viață visată. O cameră în care albul devine background și chiar passepartout pentru detalii și linii pline de tensiune și vibrație epică și energetică. O cheie de lectură  folosită pentru resurecția figurativului, loc de întâlnire a realismului cu introspecția. Efectele acestui tip de asumare artistică produc un fundal afectiv estompat de linii și decorațiuni cu adevărat interioare. Din acest fundal al albului pre alb explorat, albul unui cearceaf de sentiment nealterat, ies, ca în urma unui cutremur al interiorității ori al exploziei de lavă vulcanică, fragmente, schițe, vigniete, crochiuri de nostalgii, amintiri și reverii. Pariul pe lecția flashback-ului este asumat fără false adăugiri posmoderne, cu o foarte curată tehnică a desenului și a unei lumi stimulate de dualitatea alb-negru.

Personajele principale ale Irinei Tănase ies din matrița secvențialității pentru a aglutina, în cele opt pânze mari, morfologia unei stări. O stare ce își va căuta sensurile și povestea în finalul imaginat de artistă: 60 de perne, din instalația-baldachin gândită pentru spațiul galeriei  Atelier 030202, vor fi cartolinele imaginare ale scrisorilor din ”The White Room” pe care le vor primi vizitatorii acestei încântătoare și profunde expoziții.” (Dan Mircea Cipariu)

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Partener strategic: Colina Motors
Parteneri media: RRC, Time Out, Cultura, aLtitudini, Art Clue, Modernism.ro,
Zile şi Nopţi, Agentiadecarte.ro, veiozaarte.rocronicadevineri.blogspot.com

Irina Tănase (n. 1976) este absolventă a Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, sectia pictură (2001). Activează ca artist vizual în următoarele domenii: desen, pictură, instalaţii. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Număr de vizualizări :1691


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro