Cel mai prestigios scriitor suedez în viaţă, Tomas Tranströmer, sărbătorit la ICR Stockholm

apr. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 12 aprilie 2011, ora 18:00, Institutul Cultural Român de la Stockholm îl sărbătoreşte pe cel mai prestigios scriitor suedez în viaţă, Tomas Tranströmer, la aniversarea vârstei de 80 de ani. Numele lui Tomas Tranströmer a fost deseori vehiculat ca posibil candidat la Premiul Nobel pentru literatură, iar operele i-au fost traduse în peste 50 de limbi, printre care şi română. Poetul suedez a vizitat România în 2003, cu ocazia lansării volumului de poeme “Pagini din cartea nopţii” (trad. Dan Shafran, Ed. Polirom), la Librăria Cărtureşti. În 2005 i-a apărut în limba română un al doilea volum,”Taina cea mare” (trad. Dan Shafran, Editura Polirom).

În cadrul evenimentului de la sediul ICR Stockholm, opera lui Tomas Tranströmer va fi prezentată de scriitorul şi criticul literar Torbjörn Schmidt, care va vorbi şi despre ecourile ei în România, cu trimiteri la poezia românească contemporană. Programul mai cuprinde lecturi din opera lui Tomas Tranströmer în interpretarea prestigioasei actriţe suedeze de teatru şi film Lena Endre şi un minirecital al violonistei Anna Lindal, fost concert-maestru al Orchestrei Simfonice din Stockholm, actualmente decan al Facultăţii de arte a Universităţii din Göteborg.

Număr de vizualizări :1300


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro