“Ultimul dintre ei” de Andreas Eschbach

apr. 8th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “Ultimul dintre ei” de Andreas Eschbach, în traducerea lui Cornel Stoenescu. Andreas Eschbach este cel mai bine vândut autor de SF şi thrillere SF din Germania, iar cărţile sale au fost traduse în zece ţări.

Într-un mic sat de pescari irlandezi trăieşte un bărbat care ascunde un secret important. Nu, mai bine zis, el este un secret important. Îi promiseseră puteri supraomeneşti. Însă a devenit un invalid. Sperase să devină un erou. Însă trebuie să se ascundă de toată lumea. Căci Duane Fitzgerald este rezultatul unui experiment militar secret, al unei încercări eşuate în mod tragic. Pentru sacrificiul său şi-a câştigat dreptul de a locui tot restul vieţii sale acolo unde dorea. În schimb, era obligat să păstreze tăcerea. Dar există cineva care îi cunoaşte secretul şi se află pe urmele sale.

Andreas Eschbach s-a născut în 1959, la Ulm, a studiat la Stuttgart tehnica aerospaţială şi a lucrat la început ca inginer de software. Bursier al Fundaţiei Arno-Schmidt „pentru tineri deosebit de dotaţi în domeniul literaturii“, a scris primul său roman Die Haarteppichknüpfer, apărut în 1995, pentru care în 1996 a primit Premiul pentru literatură al Clubului pentru literatură SF Deutschland. A devenit cunoscut mai ales prin thrillerul Filmul Isus. Până în 1996 a fost asociat-manager al unei firme pentru consultanţă în domeniul prelucrării electronice a datelor. Împreună cu familia trăieşte ca scriitor liber în Bretagne, Franţa.

Număr de vizualizări :1826


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro