“Răscrucea”, în coregrafia lui Ioan Tugearu, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti

apr. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 4 mai 2011, ora 19.00, la Opera Naţională din Bucureşti va avea loc spectacolul Răscrucea”, în coregrafia lui Ioan Tugearu. Evenimentul găzduit de ONB se va desfăşura într-o formulă mai puţin convenţională, publicul fiind aşezat chiar în spaţiul scenic, unde vor fi amplasate gradene. Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.

Creaţia semnată de Ioan Tugearu este rezultatul studiilor de specializare, de masterat, în cadrul secţiei de coregrafie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie  „I.L. Caragiale”, Bucureşti.  Coregrafia spectacolului a fost concepută pe fragmente din simfoniile semnate de Gustav Mahler.

„Răscrucea sau răspântia este locul de încrucişare a două sau mai multe drumuri, iar la modul figurat este un moment hotărâtor în viaţa unui om. În acest spectacol sunt luate în considerare amândouă sensurile cuvântului RĂSCRUCE şi, pentru a le ilustra, patru personaje o vor apuca, pe rând, pe acelaşi drum. Ajunşi la o răspântie, unde vor avea de întâmpinat presiunea strivitoare a unei forţe opresive, vor căuta, fiecare în felul său, să facă faţă acestei împrejurări. Calea fiind însă una personală, fiecare o va apuca pe alt drum, drumul ales marcându-le întreaga existenţă.”, a spus Ioan Tugearu.

Număr de vizualizări :1482


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro