“Patru bărbaţi plus Aurelius” de Doina Ruşti

apr. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Polirom, în colecţia “Ego.Proză”, a apărut volumul “Patru bărbaţi plus Aurelius” de Doina Ruşti. „Patru bărbaţi plus Aurelius” este romanul ultimului cititor de pe planetă. Departe de o tratare a unei astfel de teme la modul grav, aveţi în faţă o carte fals apocaliptică, revendicându-se într-un mod subtil din mantia Şeherezadei. Spunem poveşti pentru a trăi, fie că recunoaştem sau nu, iar asta declanşează, de nicăieri, o doză de seninătate şi speranţă. Pe de altă parte, aveţi în faţă romanul unuia dintre cei mai enigmatici motani ai literaturii române, o figură felină care se înscrie foarte bine în seria de personaje obsesive, marca Doina Ruşti. Depinde cum doriţi să citiţi.” (Bogdan Odăgescu)

„Doina Ruşti creează, în romanele sale, scenarii şi psihologii care se derulează ca ferestrele unui hipertext.” (Roberto Merlo)

Doina Ruşti, cunoscută mai ales prin romanul “Fantoma din moară” (Polirom, 2008), distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România şi nominalizat la alte patru premii importante, este considerată de critica literară o prozatoare de mare forţă epică. A mai publicat la Polirom: “Zogru” şi volumul de povestiri “Cămaşa în carouri şi alte 10 întîmplări din Bucureşti”. Unele dintre scrierile sale au fost traduse sau sunt în curs de traducere în bulgară, franceză, spaniolă, italiană şi maghiară.

Număr de vizualizări :1594


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro