“Oase frânte” de Kathy Reichs

apr. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul Oase frânte” de Kathy Reichs, în traducerea Manuelei Bulat.

În urma succesului uriaş înregistrat de Oase încrucişate, Kathy Reichs cercetează un alt caz extrem de interesant în Oase frânte, caz care o va conduce pe antropologul criminalist Temperance Brennan în mijlocul unui terifiant complot internaţional. Convocată în Carolina de Sud pentru a ţine locul unui coleg neserios, Tempe este obligată să predea lecţii în cadrul unui curs practic de arheologie lipsit de interes, în mijlocul ruinelor unui cimitir amerindian aflat pe ţărmul oceanului, la Charlestone. Dar când Tempe dă, printre oasele străvechi, peste un schelet din zilele noastre, vechea ei prietenă Emma Rousseau, coronerul local, o convinge să rămână şi să dea o mână de ajutor în derularea investigaţiei. După ce Emma îi dezvăluie un secret tulburător, devine extrem de important ca Tempe să-şi ajute prietena să rezolve cazul. “Oase frânte” este un thriller inteligent, captivant, al cărui subiect este genul de crimă cu miză ridicată care creează ştirile de senzaţie ale fiecărei săptămâni. Reichs, ale cărei romane reprezintă sursa de inspiraţie pentru serialul de succes „Cititorii de oase“, este într-o formă maximă.

Kathy Reichs este antropolog criminalist pentru Biroul Medicului-Şef legist, Statul Clifornia de Nord şi pentru Laboratorul de Ştiinţe Judiciare şi Medicină Legală al provinciei Quebec. Ea est unul dintre cei 56 de antropologi criminalişti atestaţi de Consiliul American pentru Antropologie Criminalisticpă şi este membru al Comitetului Executiv al Consiliului Director al Academiei Americane de Ştiinţe Criminalistice. Profesor de antropologie la Universitatea Carolinei de Nord, din Charlotte, dr. Reichs este originară din Chicago, unde şi-a luat doctoratul la Northwestern. Acum îşi împarte timpul între Charlotte şi Montreal şi, frecvent, este martor-expert în procesele penale. Primul roman al lui Kathy Reichs, Deja mort, a fost numărul unu pe lista bestseller-urilor publicată de Sunday Times şi, în 1997, a câştigat premiul Ellis pentru „Cel mai bun roman de debut“. Această carte a devenit bestseller internaţional, la fel ca Moartea zilei, Decizii mortale, Călătorie fatală, Secretele mormântului, Oase şi Jalea de luni.

Număr de vizualizări :1927


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro