“Cum creşte un pui de om. Etape şi repere psihologice în dezvoltarea copilului” de Magdalena Dumitrana

apr. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Compania a apărut volumul Cum creşte un pui de om. Etape şi repere psihologice în dezvoltarea copilului” de Magdalena Dumitrana.

Părinţii sunt familiarizaţi cu situaţiile de plâns nestăpânit al copilului ori somn neliniştit sau plâns în somn, situaţii în care practic nu ar exista nici un motiv de disconfort fizic. Este însă foarte posibil să existe un disconfort psihic. Desigur, el nu apare numai în situaţii negative, dar acestea ne atrag atenţia în mod deosebit.

Părintele trebuie să ştie că sănătatea psihică a copilului este cel puţin la fel de importantă ca sănătatea lui fizică şi fiziolo­gică. Această carte le aduce părinţilor informaţia necesară pentru a aprecia în ce măsură comportamentul copilului lor se încadrează în limitele largi ale normalităţii. Citind despre eta­pele generale în dezvoltarea psihică a copilului, vor putea înţe­lege manifestările aparent uimitoare pe care copilul le are la un moment dat. Cunoscând reperele psihologice, părinţii vor putea acţiona cu mai mult tact, în cunoştinţă de cauză, oferind copilului mai degrabă sprijinul lor decât o eventuală sancţiune. Cheia prezentei cărţi este chiar aceasta: pe baza cunoaşterii re­perelor de dezvoltare psihică a copilului, acţiunea educaţională a părinţilor devine mai adecvată şi mai eficientă.

Număr de vizualizări :2111


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro