Vernisajul expoziţiei de fotografie şi lansarea albumului de fotografie „Royal Fashion”, la TNO “Ion Dacian”

mart. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 martie 2011, ora 12:00, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti are loc vernisajul expoziţiei de fotografie şi lansarea albumului de fotografie „Royal Fashion”. Evenimentul este organizat de „Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric”, în colaborare cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Albumul prezintă spectacolul din patru perspective diferite: repetiţii (making of), imagini din spectacol, fotografii de fashion reprezentând creaţiile Doinei Levintza care apar în spectacol şi fotografii de arhivă cu membri ai Casei Regale a României. Sponsorul expoziţiei şi al albumului este Raiffeisen Bank.

„Royal Fashion” este cel mai recent spectacol semnat Dan Puric şi realizat în colaborare cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Premiera a avut loc pe data de 10 mai 2010, de Ziua Regalităţii Române.

Spectacolul „Royal Fashion” este o parabolă inedită despre monarhie şi putere. Costumele create de Doina Levintza, scenografia Corinei Gramosteanu şi coregrafia lui Traian Vlaş completează universul imaginat de Dan Puric, nuanţând momente şi depăşind convenienţe.

„Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastra. Ea ne-nalţa dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţa.”, a spus Dan Puric, regizorul spectacolului “Royal Fashion”.

Atât fotografiile care vor fi expuse cât şi cele care se regăsesc în album au fost realizate de către fotograful japonez Tomoaki Minoda, în timpul repetiţiilor şi la primele reprezentaţii ale spectacolului „Royal Fashion”.

Evenimentul va beneficia de prezenta unor membri ai Casei Regale a României. La eveniment vor fi, de asemenea, prezenţi: Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, personalităţi ale culturii româneşti, echipa care a realizat spectacolul „Royal Fashion”, actori şi jurnalişti.

Număr de vizualizări :1454


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro