Lecţie deschisă despre George Enescu pentru studenţii Conservatorului din Verona

mart. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 martie 2011, ora 15:00, la sediul Conservatorului de Muzică “Evaristo Felice Dall’Abaco” din Verona (Via Abramo Massalongo, 2), va avea loc o lecţie deschisă pentru studenţii care frecventează prestigioasa instituţie de învăţământ muzical. Lecţia deschisă va fi susţinută de Laura Manolache, directorul Muzeului Naţional „George Enescu” şi de Alexandra Şolea, reprezentantul Festivalului Internaţional “George Enescu”. Cu această ocazie, Ioana Croitoru, lector univ. dr. la catedra de vioară a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti va susţine prelegerea cu tema „Ecouri paganiniene în creaţia lui George Enescu”, în care vor fi abordate cele trei capricii scrise de Niccolò Paganini, pentru care George Enescu a compus acompaniamentul de pian.

Manifestarea face parte din turneul “George Enescu în Italia”, organizat de către Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Organizarea lecţiei deschise are ca scop prezentarea şi promovarea în rândul studenţilor italieni care studiază la conservatoarele din cele patru oraşe unde se desfăşoară turneul (Veneţia, Verona, Torino, Roma) a vieţii şi operei celui mai mare muzician român, precum şi a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului şi Concursului Internaţional “ George Enescu ”.

Număr de vizualizări :1887


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro