Un weekend la EuroCinema Tinerimea Română, cu “Umilinţă”, în regia lui Cătălin Apostol

mart. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 5-6 martie 2011, ora 18:00, la EuroCinema Tinerimea Română (Str. Schitu Magureanu Nr. 4, Bucureşti), va avea loc proiecţia filmului “Umilinţă”, în regia lui Cătălin Apostol, o producţie Paradox Film. Din distribuţie: Şerban Ionescu, Valentin Teodosiu, Magda Catone, Mitică Popescu.

Personajul principal, Dumitru, a avut cândva o viaţă normală: a fost medic veterinar, însă un  accident absurd îi demolează întreaga existenţă. Pornind de la o dramă individuală, filmul evocă spectacolul zguduitor al unei lumi care nu mai are nici un reper, îndepărtate total de orice fărâmă de umanitate.

Acţiunea este plasată în anul 2005, anul marilor inundaţii, şi se petrece într-un sat cu un aspect sumbru, potopit de noroaie, mocirlă şi de o ploaie , ca de sfârşit de lume.

„Drama unui singur om creşte, se contorsionează şi capătă proporţiile unui spectacol zguduitor al unei lumi care nu mai are niciun reper moral, care pare uitată de Dumnezeu”, a spus regizorul Cătalin Apostol.

EuroCinema Tinerimea Română este un proiect al Asociaţiei film România, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Număr de vizualizări :2130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro