Tenorii Hector Lopez şi Ştefan Pop, pe scena ONB

mart. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 1 aprilie 2011, ora 18.30, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, publicul îl va putea asculta pe tenorul Hector Lopez, care va debuta în rolul Don José din opera „Carmen” de Georges Bizet. De origine mexicană, Hector Lopez, cunoscut publicului bucureştean datorită numeroaselor roluri interpretate pe prima scenă lirică a ţării, a urmat  de-a lungul carierei cursuri de măiestrie cu personalităţi precum Renata Scotto, Placido Domingo, Shilley Verret, Justino Díaz, Tito Capobianco şi a fost aplaudat pe scene importante din ţară şi străinătate.

Producţia „Carmen” de la Opera Naţională Bucureşti, în regia Marinei Emandi Tiron, scenografia lui Cătălin I. Arbore şi coregrafia Alexei Mezincescu, „transportă” publicul în minunata Sevilia, unde dragostea se dezlănţuie în clinchet de castagnete. Parteneri de scenă lui Hector Lopez îi vor fi soliştii ONB Oana Andra (Carmen), Ştefan Ignat (Escamillo), Mihaela Stanciu (Micaela), alături de Cristina Eremia, Antonela Bârnat, Liviu Indricău, Lucian Corchiş, Horia Sandu, Daniel Filipescu. Sub bagheta dirijorului Vlad Conta vor evolua de asemenea balerinii ONB Mădălina Slăteanu, Antonel Oprescu, Mirela Simniceanu şi Cătălin Caracaş. Corul Operei Naţionale Bucureşti a fost pregătit de maestrul Stelian Olariu, iar corul de copii de Vasile Corjos. Poveste a unei pasiuni care în final conduce la crimă, „Carmen”, lucrarea lui Georges Bizet este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate lucrări pentru teatrul liric.

Sâmbătă, 2 aprilie 2011, de la ora 19.00, publicul din capitală va face cunoştinţă cu tânărul tenor Ştefan Pop, în plină ascensiune pe plan mondial, aflat pentru prima dată pe scena Operei Naţionale Bucureşti. El va interpreta rolul Alfredo din opera “La Traviata” de Giuseppe Verdi. Câştigător a numeroase competiţii de marcă, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul “Operalia” de la Milano (2010), Ştefan Pop cântă deja din 2009 pe mari scene ale lumi: Teatro dell’Opera di Roma, Staatsoper din Viena, Opera de Stat din Hamburg, Israeli Opera din Tel Aviv, Opéra National du Rhin din Strasbourg etc. În vârstă de numai 24 de ani, el s-a făcut remarcat în decembrie 2009, când a debutat pe plan internaţional la Teatro dell’Opera di Roma chiar cu rolul pe care îl va cânta acum la Bucureşti. Până în prezent, pe lângă Roma, Ştefan Pop a mai interpretat acest rol la Atena, Viena, Hamburg, Trieste, Tel Aviv.

La Opera Naţională Bucureşti, Ştefan Pop va cânta sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta, împreună cu soliştii ONB Irina Iordăchescu (Violetta), Iordache Basalic (Germont) şi Sidonia Nica, Cristina Eremia, Eugen Voicu, Ştefan Schuller, Daniel Filipescu, Valentin Racoveanu. Acestora li se alătură balerinii Irinel Manolovici, Beatrice Şerbănescu, Ileana Sora, Rodica Fiastru şi Antonel Oprescu, într-un divertisment în coregrafia lui Ioan Tugearu. Spectacolul „La Traviata” de la ONB a fost creat de regizorul Cristian Mihăilescu, în scenografia Vioricăi Petrovici, iar corul a fost pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Număr de vizualizări :1621


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro