Spectacolul “Lecţia de seducţie”, în viziunea lui Jean-Pierre Fouque

mart. 8th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 10 martie 2011, ora 19:00, la Teatrul Iulia (Bd. 16 decembrie 1989 nr. 6, Timişoara), va avea loc spectacolul de teatru La leçon de séduction (Lecţia de seducţie), piesă adaptată, montată şi interpretată de artistul Jean-Pierre Fouque, în limba franceză. Evenimentul este organizat de Institutul Francez din Timişoara.

Complexul artist Jean-Pierre Fouque a adaptat în manieră proprie piesa « Valeureux » de Albert Cohen. În „Lecţia de seducţie” acesta interpretează trei personaje: profesorul Mangeclous, personajul central, care iniţiază un curs despre seducţie în bucătăria sa şi care, pentru a-şi ilustra cursul dă viaţă altor două personaje, şi anume prinţul Wronsky, seducător profesionist şi Anna Karenina, vlăguită, măritată cu un fost comisar din poliţia ţarului.

Virtuoasa Anna va ceda oare sumbrei maşinării a perversului Wronski? Doar profesorul Mangeclous cunoaşte răspunsul…

Număr de vizualizări :1451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro