Scriitorul Cristian Teodorescu, invitat la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Udine

mart. 28th, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 28 martie-1 aprilie 2011, scriitorul Cristian Teodorescu va fi prezent la Udine, în cadrul unei colaborări între Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi lectoratul de limba română de la Universitatea din Udine, condus de prof. Celestina Fanella. Scriitorul român va participa marţi, 29 martie 2011, la susţinerea tezei de masterat cu titlul „Il mondo nuovo di Cristian Teodorescu. Traduzione del volume “Povestiri din lumea nouă” („Lumea nouă a lui Cristian Teodorescu. Traducerea volumului „Povestiri din lumea nouă”). Autoarea tezei şi a traducerii este Annalisa Palmadessa, iar conducătorii tezei sunt prof. Celestina Fanella şi prof. Sergio Vatteroni.

Tânăra studentă italiană îşi va susţine teza în cadrul sesiunii de susţinere a tezelor de masterat în specializarea limbi şi literaturi moderne de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Udine. Miercuri, 30 martie 2011, în Sala Florio a sediului Universităţii din Udine (Via Palladio, 8 – Palazzo Florio), va avea loc o întâlnire a scriitorului Cristian Teodorescu cu profesorii, studenţii şi publicul larg, plecând de la o prezentare a literaturii contemporane româneşti.

Manifestările se bucură de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român şi se înscriu în strategia filialei sale de la Veneţia de promovare în Italia a literaturii române şi de sprijinire a traducătorilor săi în limba italiană.

Număr de vizualizări :1840


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro