Salon de bandă desenată, de Ziua Internaţională a Francofoniei, la MNAC

mart. 14th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 17 martie 2011, ora 18:30, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Str. Izvor nr 2-4, Bucureşti), va avea loc vernisajul unei inedite expoziţii de bandă desenată, cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei. Expoziţia este organizată de către Delegaţia Valonia-Bruxelles şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în parteneriat cu Antena Regională a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi în colaborare cu Centrul Belgian de Bandă Desenată de la Bruxelles. Ea a fost prezentată, în premieră, la Sommet de la Francophonie de la Montreux în octombrie 2010, fiind inaugurată de către Excelenţa Sa Domnul Abdou Diouf, Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

În Belgia francofonă şi în tot spaţiul francofon, banda desenată s-a impus ca unul dintre cele mai îndrăgite limbaje artistice. Cu o libertate de creaţie considerabilă, banda desenată reprezintă un excelent instrument de a  vehicula valorile care definesc Francofonia: diversitatea culturală şi lingvistică, democraţia şi drepturile omului, educaţia, dezvoltarea durabilă, promovarea noilor tehnologii, valorizarea limbii franceze, încurajarea iniţiativelor tinerilor… Prin selecţia generoasă de imagini reproduse din albumele de bandă desenată ale autorilor francofoni prezentate în această expoziţie, Valonia-Bruxelles International şi Centrul Belgian de Bandă Desenată au dorit să adreseze o invitaţie de a păşi cu umor într-un univers atât de divers şi de bogat, cel al Francofoniei.

Ateliere de creaţie de benzi desenate pentru copii şi tineri vor fi organizate la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană după următorul program:

19 – 20 martie, de la 14.00 la 17.00

2 – 3 aprilie, de la 14.00 la 17.00

9 – 10 aprilie, de la 14.00 la 17.00

16 – 17 aprilie, de la 14.00 la 17.00.

Animatori: Xiusha, Jane Candy, Oana Dobre, Mihai Grăjdeanu, Toma, Vlad Forsea, Octav Ungureanu.

Mai multe informaţii la pagina web: http://www.salonbd.ro/

Număr de vizualizări :2072


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro