Prozatorul Radu Aldulescu, invitat la Târgul de carte de la Leipzig

mart. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 18-21 martie 2011, scriitorul Radu Aldulescu va participa la Târgul de carte de la Leipzig, la invitaţia Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin. Astfel, sâmbătă, 19 martie 2011, de la ora 15.00, în cadrul Forumului “Limbi mici, Literaturi mari” (Halle 4, B 502), va avea loc o lectură publică bilingvă din romanul “Proorocii Ierusalimului (Cartea Românească, ediţia a III-a, 2009). Fragmentul în limba germană va fi tradus şi citit de Eva Ruth Wemme.

Forumul „Limbi mici, literaturi mari”, organizat de ICR Berlin împreună cu celelalte institute culturale în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, încă din 2003, are un format consolidat de-a lungul anilor, un stand propriu, unde se desfăşoară lecturi în tandem, dialoguri între autori din ţări diferite, întîlniri informale ale autorilor cu diverşi editori, traducători, public, etc. La această ediţie vor mai participa scriitori din Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Luxemburg, Cipru, Croaţia şi Slovacia.

Târgul de Carte de la Leipzig este al doilea eveniment de profil din Germania după cel de la Frankfurt şi primul eveniment major al anului dedicat pieţei de carte.

“Proorocii Ierusalimului” este un roman de epic pur, senzaţia de „viaţă” e copleşitoare. Naraţiunea, deloc lipsită de complexitate, are ceva din ampla respiraţie a prozei ruse şi din caracterul cinematografic al prozei americane. Titlul romanului trebuie citit în antifrază, ca şi cartea însăşi, developare a subteranelor condiţiei umane. (Paul Cernat)

Radu Aldulescu (n. la 29 iunie 1954, Bucureşti) a debutat în 1993, la Editura Albatros, cu romanul “Sonata pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele: “Amantul Colivăresei” (ediţia I, Editura Nemira, 1996; ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2006); “Îngerul încălecat” (Editura Phoenix, 1997); “Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare” (ediţia I, Editura Nemira, 1998; ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2007); “Proorocii Ierusalimului” (ediţia I, Editura Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Editura Corint, 2006; ediţia a III-a, Editura Cartea Românească, 2009); “Mirii nemuririi” (Editura Cartea Românească, 2006), “Ana Maria şi Îngerii” (Editura Cartea Românească, 2010). A scris scenariul filmului “Terminus Paradis” (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al juriului la Festivalul de la Veneţia.

Număr de vizualizări :1551


2 Comments to “Prozatorul Radu Aldulescu, invitat la Târgul de carte de la Leipzig”

  1. […] Scriitoarea Gabriela Adameşteanu este invitată la Târgul de carte de la Leipzig, care se va desfăşura în perioada 18-21 martie 2011. Acesta este al doilea eveniment de profil din Germania, după cel de la Frankfurt. Sâmbătă, 19 martie 2011, ora 11:00, în cadrul Forumului “Limbi mici, Literaturi mari” (Halle 4, B 502), va avea loc lectura unui capitol din romanul “Întâlnirea” de Gabriela Adameşteanu (ediţia a III-a, colecţia „Opere”, Polirom, 2008). Traducere: Eva Ruth Wemme. Evenimentul românesc este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin. Un alt scriitor român invitat la acest târg este prozatorul Radu Aldulescu. […]

  2. […] mai sunt invitaţi scriitorii Gabriela Adameşteanu (lecturi organizate de MCPN şi ICR Berlin) şi Radu Aldulescu (la invitaţia ICR […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro