Proiecţii de scurtmetraje realizate de femei, despre femei, la ICR

mart. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

În luna martie, NexT invită cinefilii la proiecții ale unor scurtmetraje realizate de femei, despre femei. Luni, 21 martie 2011, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va fi prezentată o selecție de filme despre femei ce descoperă pentru prima dată armele seducției, despre femei posesive, femei care visează la celebritate, femei în căutarea fericirii. Proiecția este realizată cu sprijinul Institutul Cultural Român. Filmele din program au făcut parte din competiția Festivalului NexT, în perioada 2007-2010.

Durata proiecției va fi de 90 de minute, iar accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile (capacitatea sălii este de aproximativ 150 de locuri). Cea de-a cincea ediție a Festivalul International de Film NexT va avea loc între 6 și 10 aprilie 2011, în București, la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu și Mansarda Cărturești.

Vor fi proiectate scurtmetrajele:

Grown Up/ Femeie în toată firea
Israel, 2008, 20’, color, regia Dana Neuberg
Shira, o tânără de 15 ani, învață o lecție importantă despre noua ei putere ca femeie. Aflată în perioada dificilă dintre copilărie și adolescență, Shira descoperă lumea sexualității, a geloziei și a seducției. Când prietenul mamei ei ajunge mai devreme la întâlnire, seara scapă de sub control și multe limite sunt încălcate.

Happiness/ Fericire
USA, 2006, 11’, 35 mm, color, regia Sophie Barthes
Este fericirea de vânzare?
Într-o seară, dupa serviciu, Iwona intră într-un magazin ciudat și cumpără o cutie cu fericire, cu care trebuie să se decidă ce vrea să facă.

Candy Darling
Belgia, 2008, 27’, color, regia Silvia Defrance
Peste o comunitate matriarhală mică și izolată, situată în deșert, domnește Mama, o mașteră maniacă și frustrată. Pentru a-și păstra puterea asupra lui Candy Darling și Daddy Cane, aceasta creează intenționat un infern psihologic, care îi duce pe toți protagoniștii în pragul nebuniei, iar descompunerea absolută devine inevitabilă.

Cleaning Lady’s Dreams/ Visele unei femei de serviciu
Belgia, 2007, 15’, color, regia Banu Akseki
De dimineață până seara, Gul dă cu aspiratorul, freacă și curăță. Mereu în slujba altora, viața ei se scurge făra nicio bucurie. Întâmplător, Gul își întrezărește singurătatea și disperarea propriului suflet.

The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe
Australia, 2008, 12’, color, regia Martha Ansara
În fiecare dimineață, Betty cutreieră orașul pentru a li se alătura colegilor ei cântăreți ambulanți în pasajul subteran, încercând să-și câștige traiul. Dar câștigurile ei sunt modeste și, ca situația să fie și mai rea, noul paznic, Joe, încearcă să-i confiște vioara. În timp ce Betty viseaza la glorie și bani, Joe visează la dopuri de urechi – ceva, ceva tot o ieși.

Număr de vizualizări :1292


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro