Proiecţie-maraton cu pelicule din cadrul festivalului “Filmul de Piatră”, la Bucureşti

mart. 17th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 19 martie 2011, ora 19:00, la The Ark (Str. Uranus nr. 50, Bucureşti), organizatorii festivalului Filmul de Piatră de la Piatra Neamţ, invită cinefilii la o proiecţie-maraton a filmelor din competiţia ediţiei trecute, urmată de o petrecere cu trupa indie “Sophisiticated Lemons”, hip-hoperul Doc, pionierul muzicii electronice Matze şi cu DJ-ul rezident, Amon.

“Filmul de Piatră” este singurul festival cu o competiţie dedicată exclusiv scurt-metrajelor din România şi Moldova, selecţia fecărei ediţii constiduindu-se într-un showcase al filmului scurt românesc foarte proaspăt, de cele mai multe ori autorii fiind debutanţi, încă studenţi sau chiar amatori.

„Fiind un festival al tinerilor, al descoperirilor, încercăm să promovăm cele mai bune filme şi pe autorii lor. Evenimentul de la Bucureşti este al patrulea pe care-l organizăm post-festival. Am proiectat filmele câstigătoare la Bacău şi Iaşi şi, chiar weekend-ul trecut, la Chişinău, unde multă lume a rămas, la propriu, pe dinafară, deoarece sala s-a dovedit neîncăpătoare, în ciuda capacităţii de aproape 400 de locuri. La Bucureşti, însă, nu vom proiecta doar filmele câştigătoare, ci întreaga competiţie, 52 de titluri cu o lungime totală de 5 ore.” a declarat Andrei Dăscălescu, directorul festivalului.

Festivalul “Filmul de Piatră” demonstrează interesul tinerilor pentru cinematografie, la ediţia trecută înscriindu-se în preselecţie un număr record de 210 filme. Secţiunile festivalului sunt: ficţiune, documentar, animaţie, experimental şi videoclip, iar proiecţia-maraton de sâmbătă seara va conţine toate cele 52 de filme selectate în competiţie.

Număr de vizualizări :1105


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro