Ileana Mălăncioiu, una dintre cele mai importante voci ale poeziei din România, invitată la Bistrot de Venise

mart. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 11 martie 2011, ora 12:00, la sediul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, poeta Ileana Mălăncioiu se va întâlni cu studenţii care studiază limba şi literatura română la Universitatea Ca ’ Foscari din Veneţia. Au fost invitaţi să participe şi studenţii lectoratelor de română din Padova şi Udine. Totodată, scriitoarea va fi invitată sâmbătă, 12 martie 2011, la Bistrot de Venise, cu ocazia acestui eveniment fiindu-i traduse poeme pentru prima data în limba italiană, de tânărul traducător Danilo De Salazar, colaborator al catedrei de limbă şi literatura română din cadrul Universităţii din Calabria, beneficiar al unei burse pentru traducători în formare a Institutului Cultural Român.

Din 1993, Bistrot de Venise (Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) a devenit unul din punctele de întâlnire a elitei artistice veneţiene, prin elegantul său ambient unde se dezbat teme de actualitate culturală şi socială. Începînd cu 2009, în luna martie a fiecărui an, locaţia găzduieşte întâlnirea cu un poet român, selectat şi promovat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Astfel , în anul 2009 publicul veneţian iubitor de poezie s-a întâlnit cu Nina Cassian, iar în 2010 cu  Mircea Dinescu.

Întâlnirea anuală de la Bistrot de Venise cu un poet român este sprijinită financiar de Institutul Cultural Român. Coordonator proiect: Corina Gabriela Bădeliţă.

Număr de vizualizări :2326


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro