Grupul editorial TREI, la Librăria digitală CorectBooks

mart. 16th, 2011 | By | Category: Proiecte

CorectBooks, pionierii pieţei de carte digitală autohtonăîşi diversifică în mod constant oferta cu noi titluri populare, de la cele mai prestigioase edituri din România. Oferta de carte digitală a librăriei CorectBooks s-a îmbogăţit, de curând, cu titlurile celui mai nou partener, Editura TREI.

Grupul editorial TREI îşi aşteaptă cititorii în librăria digitală CorectBooks cu volume din domeniile: psihologie practică, eroscop, funky fiction, lifestyle şi cele mai apreciate bestseller-uri ale momentului, în format PDF si EPUB.

Editura TREI a apărut la jumătatea deceniului ’90, într-o perioadă în care piaţa editorială românească de-abia se dezmorţea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă.

Primele titluri au fost din domeniul psihanalizei, un gen de carte aproape inexistent până în acel moment în România. Ideea s-a bucurat de succes, „Biblioteca de psihanaliză” a editurii devenind o autoritate în domeniu şi oferind cititorilor români, în premieră, ediţii complete ale operelor lui S. Freud şi C. G. Jung, mai întâi, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.

Pe măsură ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academică, psihologie practică, eseu), s-a dezvoltat şi un departament de ficţiune, bazându-se iniţial pe o selecţie de romane cu tentă psihologică, strâns legată de specificul editurii, după care aria tematică s-a diversificat.

Din 2007, Editura TREI a devenit un grup editorial care include alte două edituri: Pandora M, editură ce publică „Funky Fiction”: o literatură contemporană cu şi despre atitudini rebele, nonconformiste, provocatoare, şi Lifestyle: cărţi care îţi „amenajează” timpul liber şi viaţa practică; cărţi despre rafinamente culinare, vinuri de soi, amenajări interioare, întreţinere corporală şi bunăstare cotidiană.

În prezent grupul editorial are peste 200 de titluri publicate în ultimii 5 ani. Cele mai importante colecții ale editurii TREI sunt renumitele „Psihologie practica”, „Fiction Connection” şi „Eroscop”.

Printre recentele apariții digitale ale editurii TREI pe CorectBooks se numără: Cartea gesturilor europene. Cum putem citi gândurile oamenilor din acţiunile lor de Peter Collett, Trage-mi-o! de Virginie Despentes, Un secret de Philippe Grimbert, Devorări de Richard Millet sau Dezgolita de Lola Beccaria.

Corectbooks.com este unul dintre cele mai puternice demersuri de promovare a literaturii româneşti, care a reuşit  – prin intermediul tehnologiei –  să prezinte, până în prezent, peste 1.200 de titluri ale 451 de autori, în format exclusiv digital.

CorectBooks este parte din Corect.com, cea mai complexă platformă online de pe piaţa autohtonă, care integrează şi portalul de știri CorectNews.com și platforma de schimburi, vânzări şi cumpărări CorectBazaar.com.

Număr de vizualizări :1996


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro