Expoziţia „Libertatea în imagini” de Serge Zănoagă, Mihai Stamate şi Corina Roşca

mart. 25th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 26 martie 2011, ora 17:00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Libertatea în imagini“, cuprinzând fotografii realizate de Serge Zănoagă, Mihai Stamate şi Corina Roşca în timpul manifestaţiilor din aprilie 2009 de la Chișinău. Tinerii basarabeni au protestat atunci împotriva regimului comunist de la Chişinau, revoltaţi de falsificarea alegerilor de pe 5 aprilie 2009, cerând libertate și un viitor democratic. Expoziţia va fi deschisă în perioada 26 martie – 2 aprilie 2011.

Evenimentul face parte din programul Festivalului „Zilele Basarabiei la București“ desfășurat de Organizația Studenților Basarabeni din București, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al altor parteneri centrali şi locali, cu prilejul împlinirii a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

Serge Zănoagă (n. 1981) a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău – specializarea Film.

Corina Roşca (n. 1986) a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti – secţia Grafică şi a urmat un master în cadrul aceleiaşi universităţi.

Mihai Stamate (n.1985) este abolvent al Universităţii Tehnice a Moldovei, doctorand în Arte Vizuale în cadrul aceleiaşi universităţi şi lector – specializarea Design Industrial. Finalist la mai multe concursuri internaţionale de design industrial, artistul a beneficiat în 2009 de o bursă de rezidenţă oferită de Institutul Cultural Român de la Paris.

Detalii: www.icr.ro/libertatea_in_imagini

Număr de vizualizări :1555


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro