Biserici din Oltenia şi 100 de piese de etnografie din Gorj

mart. 16th, 2011 | By | Category: Postcard

Muzeul Judeţean Gorj găzduieşte, timp de o lună, expoziţia „Biserici cu pictură murală exterioară din Oltenia (sec. XVIII – XIX)”. Vernisajul are loc joi, 17 martie 2011, cu începere de la ora 12.00, la Muzeul de Istorie din Târgu-Jiu.

Expoziţia cuprinde aproximativ 40 de fotografii cu pictură exterioară murală de la cele mai importante biserici din Oltenia, fiind vorba despre fotografii care au făcut obiectul unor expoziţii vernisate, de curând, la Veneţia, Patriarhia Română şi Muzeul Ţăranului Român. După Târgu-Jiu, aceste fotografii vor fi expuse la Vâlcea. Acestor imagini le sunt adăugate şi circa 100 de piese de etnografie din judeţul Gorj, printre care un cuptor de ars ceramică, stâlpi de casă, obiecte de ceramică, obiecte religioase, cruci, sfetnice, piese de lemn etc.

Evenimentul este organizat de Institutul de Memorie Culturală – CIMEC Bucureşti împreună cu Consiliul Judeţean Gorj, prin Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”. La vernisaj vor participa Aurelia Duţu  – reprezentant al CIMEC Bucureşti, profesor Ion Mocioi, Olimpia Bratu – directorul Bibliotecii Judeţene Gorj, protopopul Cosmin Bălan, invitaţi de la Mitropolia Română şi gazda evenimentului, Dumitru Hortopan – directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Număr de vizualizări :1535


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro