1 000 de vizitatori au generat vânzări de peste 5 000 de euro la Final Frontier, primul târg de carte SF & Fantasy

mart. 31st, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 26 27 martie 2011, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti a avut loc primul târg de carte SF & Fantasy organizat de bookblog.ro – Final Frontier. Vizitatorii au găsit la târg atât titluri în limba română aduse de editurile Nemira, Tritonic, Leda şi Millennium Books, cât şi cărţi în limba engleză, de la librăria online Nautilus. Pasionaţii genului au fost atraşi şi de evenimentele pregătite: lansări de carte, conferinţe pe teme SF & Fantasy şi reuniunea fanilor Star Wars. Iar cei dornici de distracţie au ales standurile magazinului online tarabadejocuri.ro, revistei de benzi desenate Comics şi cel al magazinului Robofun. Cei peste 1 000 de vizitatori ai târgului au întrecut pronosticurile expozanţilor, iar vânzările au depăţit 5 000 de euro, cumpărătorii fiind atraşi şi de reducerile de până la 80% oferite de edituri. „Mă aşteptam să ne uităm unii la alţii şi să ne felicităm ce cărţi frumoase avem. A fost lume multă, a fost excelent!”, a declarat reprezentantul Millennium Books, Horia Ursu.

Mesele cu boardgame-uri de la taraba de jocuri au atras mulți curioși, iar la concursurile de sumo între roboței s-au disputat nu mai puțin de 70 de meciuri. Benzile desenate realizate de artiștii revistei Comics au impresionat audiența, la fel și costumele Jedi purtate de fanii Star Wars.

Lansarea cărții Ștefanei Czeller, “Cerneală și sânge”, a atras mulți curioși, iar proaspăt lansata antologie Steampunk a fost una dintre cele mai vândute cărți ale târgului.

Doina Hanu, reprezentatntul librăriei Nautilus a subliniat că „Târgul a fost mult peste așteptări. Au venit oameni interesați, care știau pentru ce vin, așa că au cumpărat, nu doar s-au uitat la cărți. “ iar

Teodora Ivan, coordinator marketing al editurii Nemira a spus că  „Târgul Final Frontier, din perspectiva unui târg specializat, s-a dovedit a fi pentru Nemira un bun prilej de întâlnire cu un segment important de cititori: iubitorii de imaginar. Judecând după interesul manifestat pentru standul Nemira, această întâlnire s-a constituit într-un succes pentru ambele părți: cititori și editură.”

Parteneri media: 121.ro, agentiadecarte.ro, ASBUB, ASF, ASID, ASUB, B24Fun, cititorsf.ro, clopotel.ro, descopera.ro, Jurnalul National, Level, metropotam.ro, OSE, PC World, port.ro, raluk.ro, Revista Echinox, Revista Galileo Online, Sapte Seri, Smart FM, Societatea Romana de Science-Fiction şi Fantasy,stiridebine.ro, Stud-Life.ro

bookblog.ro este cel mai important blog despre cărţi şi lectură de pe internetul românesc. În cei peste patru ani de existenţă, el a devenit un reper pentru tinerii pasionaţi de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine şi mai uşor cărţile care merită citite.

Număr de vizualizări :2051


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro