„Colonia poetică”, cu scriitorii Rita Chirian, Domnica Drumea, Radu Vancu, Leif Holmstrand şi David Vikgren

mart. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 martie 2011, ora 18.00, la Clubul Ţăranului Român din cadrul Muzeului Ţăranului Român, va avea loc o întâlnire între poeţii români Rita Chirian, Domnica Drumea şi Radu Vancu şi poeţii suedezi Leif Holmstrand şi David Vikgren. Cei cinci s-au cunoscut la atelierul de traducere organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm în 2010.

Întâlnirea de la Muzeul Ţăranului Român va consta în lecturi şi discuţii despre experienţa „coloniei poetice” şi despre ambiţiile noii literaturi în România şi în Suedia. Cu acelaşi prilej va fi lansat cel mai recent număr al revistei “Poesis International”, care cuprinde o secţiune de poezie suedeză, precum şi un articol despre atelierul de traducere, semnat de Rita Chirian.

Evenimentul va fi moderat de poetul şi traducătorul Claudiu Komartin, el însuşi participant la prima ediţie a atelierului de traducere, şi este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm în colaborare cu Ambasada Suediei la Bucureşti, Swedish Arts Council şi Institutul Blecher.

Număr de vizualizări :1219


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro