“Steaua Diavolului” de Jo Nesbo, unul dintre cei mai importanţi scriitori de thrillere din Europa

mart. 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Din 30 martie 2011, cititorii pot găsi în librării un volum de excepţie, un thriller al muzicianului, compozitorului şi scriitorului norvegian Jo Nesbo, intitulat “Steaua Diavolului”, Editura RAO. Autorul a fost distins, printre alte premii, cu “Cheia de Sticlă”, alături de autorii Peter Hoeg Henning Mankell şi Stieg Larsson, pentru cel mai bun roman nordic.

O tânără este ucisă în apartamentul ei din Oslo. Un deget i-a fost secţionat, iar sub pleoapă a fost ascuns un diamant minuscul în forma unei stele cu cinci colţuri – o pentagramă, steaua diavolului. Cazul este repartizat detectivului Harry Hole, care este nevoit să facă echipă cu vechiul său adversar Tom Waaler, căci nu are de ales: problemele din trecut şi alcoolismul i-au distrus nu numai viaţa personală, ci îi pun acum în pericol şi cariera.
Un val de crime similare mătură oraşul, iar tiparul care se întrezăreşte sugerează că în Oslo acţionează un ucigaş în serie şi steaua cu cinci colţuri este cheia spre găsirea lui.

„Din când în când apare un thriller cu adevărat excepţional, atât de captivant încât aminteşte de romane clasice ale genului, ca “Tăcerea mieilor”. Cărţile lui Jo Nesbo merită pe bună dreptate să fie comparate şi cu celebra trilogie a lui Stieg Larsson.”, a scris Sunday Times.

Număr de vizualizări :1212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro