“Pavor nocturn” de Dan Sociu

mart. 3rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartea Românească a apărut volumul “Pavor nocturn” de Dan Sociu, în colecţia “Poezie”.

“Pavor nocturn” este un volum inedit compus din texte dure, severe, pe măsura noului Dan Sociu care, întors din iadul unui trup fragil, îşi asumă  discontinuitatea cu cel care a fost. Volumul are o unitate puternică, e poezie în sensul adevărat al cuvântului, nu doar enterteinment poetic. E o carte a rupturii dintre doi mari poeţi.

„E tipul de poezie care pe mine mă prinde. N-o percep – nu vreau – din perspective generaţioniste, inevitabil ideologizante, şi nici măcar subliniat literare, ci ca pe o poveste de viaţă şi de moarte, ca pe o încercare de a formula percepţia limitei. Ultimele texte mi se par, în acest sens, exemplare. ” (O. Nimigean)
„Lui Dan Sociu puţin îi pasă de cât de postmoderne îi vor fi considerate versurile, nesfiindu-se să patetizeze atât cât trebuie ca să înţeleagă bine cititorul că poetul este în primul rând un patetic mai bine sau mai prost temperat. ” (Alex Matei)

Număr de vizualizări :1773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro