“Noapte albă” de Åsa Larsson, una dintre cele mai bune scriitoare scandinave ale genului poliţist

mart. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Fiction Connection”, a apărut volumul Noapte albă” de Åsa Larsson, în traducerea Laurei Karsch.

Respiră aerul rece al Kirunei, din îndepărtatele ţinuturi nordice. Acolo unde lumina şi întunericul sunt mai neiertătoare decât oriunde. În inima iernii, timp de o lună, soarele nu răsare deloc. În scurta vară polară, nopţile sunt albe şi luminoase.

Rebecka Martinsson, avocată din Stockholm, se întoarce în Kiruna copilăriei sale în încercarea de a-şi regăsi liniştea sufletească, dar se trezeşte implicată fără voie în ancheta unei crime atroce. La începutul verii, Mildred Nilsson, femeia-pastor din satul Jukkasjärvi, a fost găsită moartă în biserică. Poliţia nu deţine încă niciun fel de indiciu. Rebecka ia legătura cu Anna-Maria Mella, o poliţistă cu minte pătrunzătoare, şi intră în contact cu o mulţime de localnici din acest colţ îndepărtat al Laponiei: fiecare dintre ei ar fi putut avea cel puţin un motiv s-o ucidă pe Mildred. Întoarcerea în oraşul natal înseamnă pentru Rebecka rememorarea unor amintiri, care o motivează pe măsură ce pătrunde tot mai adânc în acest caz.

«Când e vorba să creeze atmosferă, Åsa Larsson e inegalabilă.» (Kirkus Reviews)

«Uluitor… Fanii lui Henning Mankell, Karin Fossum şi Arnaldur Indridason au toate motivele să se bucure.» (Publishers Weekly)

Åsa Larsson s-a născut în Uppsala, dar a crescut în Kiruna, un oraş aflat în nordul Suediei. Înainte de a deveni scriitoare profesionistă, a fost avocată specializată în drept fiscal, asemenea eroinei sale, Rebecka Martinsson. Premiată cu „Best Swedish Crime Novel Award”, Åsa Larsson este unul dintre cei mai bine cotaţi scriitori suedezi.

Număr de vizualizări :1706


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro