“Istoria bisericească a românilor ardeleni” de Ioan Lupaş

mart. 27th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Homo Religiosus”, a apărut volumul “Istoria bisericească a românilor ardeleni” de Ioan Lupaş.

“Spre a face cartea aceasta accesibilă şi elevilor, cari cercetează cusrurile superioare ale şcoalelor secundare, am căutat să îmbrac ceea ce era de spus, în haina unui stil simplu şi uşor de înţeles. Iar prin notiţele bibliografice de sub text am intenţionat a trezi în sufletul cetitorilor dorinţa de a cunoaşte şi alte scrieri istorice, cari tratează în mod amănunţit unele momente sau epoce mai însemnate din trecutul nostru”, a scris autorul.

“Sinteza de istorie bisericească a românilor transilvăneni a lui I. Lupaş face o demonstraţie fără echivoc a unui demers intelectual, în care se regăsesc, într-o fericită întrunire preotul, istoricul şi profesorul, care sunt tot atâtea repere într-un destin exemplar, care ne îndeamnă neîncetat la aducerea “aminte la mai marii” noştri.” (Doru Radusav)

Număr de vizualizări :1287


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro