“Cardinalul de la Kremlin” de Tom Clancy, un autor vândut în sute de milioane de exemplare

mart. 18th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut thrillerul politic “Cardinalul de la Kremlin” de Tom Clancy, în traducerea Sandei Aronescu şi a Irinei Negrea. Cărţile lui Tom Clancy s-au vândut în sute de milioane de exemplare şi au fost traduse în 34 de limbi.

Mihail Filitov este erou de război şi colonel în Armata Roşie, însă numele său de cod în CIA este Cardinalul. O întâlnire întâmplătoare în metroul din Moscova determină KGB să lanseze vânarea spionului aflat în eşaloanele superioare ale puterii ruseşti. SUA şi URSS negociază un tratat care ar putea conduce spre război – sau spre pace – în vreme ce serviciile de spionaj ale ambelor părţi sunt încleştate într-un conflict final. În aceste condiţii, misiunea agentului CIA Jack Ryan nu este deloc una uşoară, căci el trebuie să păcălească întregul KGB pentru a-i putea salva viaţa Cardinalului – omul ale cărui informaţii ar putea schimba cursul istoriei.

Autorul bestsellerurilor Vânătoarea lui Octombrie Roşu, Furtuna roşie şi Ursul şi Dragonul, abordează din nou tema coflictului între cele două superputeri ale lumii, de această dată conducând imaginaţia cititorilor de pe terenurile aride şi ostile din Afghanistan spre tehnologia de ultimă oră a utilizării laserelor în spaţiu.

Thomas Leo Clancy Jr., născut pe 12 aprilie 1947, în Calvert County, Maryland, este un scriitor bine-cunoscut pentru romanele sale de spionaj a căror acţiune este plasată în timpul şi după Războiul Rece, în care abundă detaliile militare şi tehnice.

Clancy a studiat Literatura engleză la Loyola College în Baltimore, absolvind în 1969. În 1992, el a primit un doctorat onorific în Litere. Deşi a dorit să se înroleze în armata SUA, a fost respins la examenul medical. Înainte de debutul literar, Clancy a condus o agenţie independentă de asigurări. Alături de John Grisham, Tom Clancy a fost singurul scriitor care a vândut două milioane de exemplare dintr-un roman – Pericol iminent – de la primul tiraj.

Număr de vizualizări :1533


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro