“Galerista” de Wedny Holden, un nou roman “ChickLit”

mart. 28th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “ChickLit”, a apărut volumul Galerista” de Wedny Holden, în traducerea lui Dan Sociu şi a Adinei Oniciuc.

Scris în acelaşi stil încărcat de ironie şi dinamism cu care Wendy Holden şi-a obişnuit cititorii din romanele anterioare, “Galerista” (2010) este o satiră chick-lit la adresa opulenţei şi extravaganţei din lumea artei contemporane, a falselor pretenţii de rafinament ale artiştilor, patronilor de galerii şi colecţionarilor, a grotescului exponatelor vândute cu preţuri exorbitante la licitaţii. Cu o mână sigură, autoarea urmăreşte poveştile mai multor personaje care fac parte sau aspiră să pătrundă în lumea artei şi relaţiile problematice ale acestora cu partenerii de cuplu, rezolvând tensiunile printr-o magistrală şi neaşteptată răsturnare de situaţie. Personajele sale – artişti celebri şi rebeli, curatori şi patroni de galerii de artă, pictori aspiranţi şi cântăreţi de rock rataţi – sunt pitoreşti, amuzante şi, înainte de toate, credibile.
„Sexul şi snobismul transpuse într-o viziune contemporană, iată una dintre surprizele Galeristei.”  (Saga)
„Wendy Holden este o scriitoare genială: are un formidabil simţ al umorului, ştie cum să dozeze dialogurile şi să-şi pună personajele în cele mai imposibile situaţii.”  (Daily Mail)
„Satira cu care ne-a obişnuit Wendy Holden are în Galerista o nouă înfăţişare, mai ascuţită, plină de surprize. (Guardian)

Număr de vizualizări :1896


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro