Ziua de 16 februarie 2011, dedicată istoriei sonetului şi renaşterii sale în literatura română şi în cea suedeză

feb. 5th, 2011 | By | Category: Proiecte

16 februarie 2011 va fi ziua dedicată, de către Institutul Cultural Român de la Stockholm, istoriei sonetului şi renaşterii pe care o trăieşte acesta în prezent, în literatura română şi în cea suedeză. Incursiunea în sonetul românesc va porni de la Mihai Eminescu (în traducerea lui Jon Milos), va continua cu Vasile Voiculescu, Mircea Ivănescu şi Emil Brumaru (în traducerea lui Inger Johansson), şi se va încheia cu Mircea Cărtărescu (în traducerea lui Dan Shafran). Selecţia de sonete româneşti va fi prezentată de traducătoarea Inger Johansson. Programul va fi moderat de reputatul scriitor şi critic literar Torbjörn Schmidt. Evenimentul va avea loc de la ora 18:30, la sediul ICR Stockholm.

Poeţii suedezi care vor participa la programul de la ICR Stockholm sunt Anna Lindegren, Lotta Olsson, Malte Persson, Magnus William-Olsson şi Anders R. Öhman, cu toţii autori ai unor apreciate volume de sonete. În paralel cu interpretările moderne ale genului, vor fi prezentate şi câteva dintre sonetele lui Shakespeare, în cea mai recentă traducere a lor în limba suedeză, realizată de poeta Eva Ström, şi publicată în 2010.

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro