Valentine`s Day, la Editura Cartier

feb. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Cu ocazia Sf. Valentin, Editura Cartier propune o serie de volume traduse în limba română, cu ajutorul cărora poţi afla tot ce ai vrut să ştii despre Sf. Valentin, dar ţi-a fost frică să întrebi”.

Fortărețele negre” de Patrick Grainville, a apărut în colecția „Biblioteca deschisă”, în 2009.

„Descoperit viu într-o pivniţă la Strassbourg în 1863, acel inel monstruos fusese numit: regele șobolanilor. Și astăzi mai poate fi studiat la muzeul orașului. Începând cu secolul al XIV-lea au fost inventariaţi mai mulţi regi ai șobolanilor, diferite ipoteze sunt emise pentru a explica acest scandal al naturii.”, a scris autorul.

Belukia” de Pierre Drieu la Rochelle, a apărut în aceeaşi colecție “Biblioteca deschisă”, în 2007.

„Întunericul căzuse peste Bagdad. Noaptea era adâncă și somnul îi învăluise pe toţi oamenii cumsecade. Soţiile păzite bine deveniseră niște mase molcuţe de carne, înţepenite la piciorul stăpânului lor ca la poalele unui zid. În schimb în cartierele deocheate orgia dezlănţuită era în toi.”, a scris Pierre Drieu la Rochelle.

Ostenit printre femei” de Pierre Drieu la Rochelle, colecția “Biblioteca deschisă”, 2007.

„Răsturnate goale pe paturi, sunt insule pierdute definitiv în marea reveriilor lor. Sunt insule pline de animăluțe blânde și temătoare. De ce, printr-o mitologie îngrijorată, le-om fi transformat în suflete, în zeițe, însoțitoare improbabile ale noastre, sărmanii zei?”

„Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea” de Romain Gary, colecția „Biblioteca deschisă”, 2007:

„Încă din primele zile ale legăturii noastre, ne-am înțeles că viața poate să vină în felul acesta în cele din urma și să salveze totul, ca mesagerul regelui într-un ultim act al lui Molière. Dar aveam cu treizeci și șapte da ani mai mult ca Laura și începeam să-mi pândesc trupul ca și cum ar fi fost acela al unui străin care venise să-mi ia locul.”

În domeniul “literatură documentară pentru adolescenţi”, Editura Cartier propune cititorilor săi următoarele volume:

„Primele experiențe sexuale” de Anne Vaisman, colecția „Verde”, 2009.

„Anne și Daniel, Michèle și Patrick, Marc și Sylvie… Atunci când vorbesc despre voi, amicii citează, de-acum încolo, două nume; ei știu că sunteţi împreună și, deci, vă asociază unul cu celălalt. Înainte chiar de a realiza voi înșivă acest lucru, amicii sunt cei care vă creează imaginea unui duo de nedespărţit, care se ţine de mână, se sărută între două cursuri, își telefonează în fiecare seară.”

„Primele sentimente de dragoste” de Anne Vaisman, colecția „Verde”, 2009.

„De câteva luni, de câţiva ani, pentru unii, lucrurile s-au schimbat. Starea de spirit, modul de a gândi, comportamentul faţă de ceilalţi, felul de a se îmbrăca, de a se privi: nimic nu mai este la fel. Modificările cele mai evidente sunt cele ale trupului, într-un mod atât de evident, încât s-ar putea crede că adolescenţa se reduce la transformările fizice…”

„Prima dată” de Denise Stagnara, colecția „Verde”, 2009.

„Reflectând puţin la toate acestea, cum să nu simţiţi întreaga apăsare a mediului înconjurător și a mass-mediei contribuind foarte mult la decizia voastră?”

Număr de vizualizări :1372


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro