Un ghid practic pentru specialişti: “Terapia centrată pe copil” de Jim Wilson

feb. 4th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Psihologie clinică şi psihoterapie”, a apărut volumul Terapia centrată pe copil” de Jim Wilson, în traducerea Claudiei Koblicica. Volumul reprezint un ghid practic pentru specialiştii în domeniu.

Adept al abordării problemelor psihologice specifice într-un cadru mai larg, Jim Wilson prezintă o amplă paletă de tehnici aplicabile în cazul copiilor de diferite vârste. Tehnicile sunt ilustrate cu numeroase exemple şi studii de caz ce pun în evidenţă componentele-cheie ale oricărei terapii eficiente: o relaţie copil-terapeut bazată pe încredere, o bună comunicare, jocul ca metodă terapeutică, evitarea unei posibile dependenţe afective a copilului de psihologul său.

Informaţiile prezentate într-o manieră accesibilă sunt utile pentru studenţii de la facultăţile de psihologie care doresc să se specializeze în domeniu, precum şi pentru psihoterapeuţi, psihologi sau psihopedagogi.

Jim Wilson este psihoterapeut de familie şi trainer în terapia de familie. Este fost director al Centre for Child Focused Practice la Institute of Family Therapy din Londra şi a fost pentru mulţi ani director şi membru al consiliului de conducere la Cardiff Family Institute (Ţara Galilor). A susţinut proiecte de consultanţă şi workshopuri în Marea Britanie, Ţările Scandinave şi Irlanda. A mai publicat “The Performance of Practice: Enhancing the Repertoire of Therapy with Children and Families” (Karnac, Londra, 2007).

Număr de vizualizări :1336


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro