Theodor Paleologu vs proiectele de reabilitare şi dezvoltare urbană demarate de Primăria Capitalei

feb. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 februarie 2011, ora 12:00, în Green Hours (Calea Victoriei, nr. 120, Bucureşti), Theodor Paleologu va susţine o conferinţă de presă despre proiectele de reabilitare şi dezvoltare urbană demarate de Primăria Capitalei, despre modul aberant în care Bucureştiul este maltratat prin implementarea unor decizii de urbanism care, în 2009, fuseseră blocate de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

„Confortul şi fericirea locuitorilor unui oraş vin şi din buna administrare a valorilor lui culturale. Protejarea frumosului  se face atât de dragul frumosului, cât şi pentru a ne aduce prosperitate pe termen lung şi o viaţă de calitate pentru copiii noştri.

În Bucureşti lucrurile se întâmplă împotriva locuitorilor săi. Proiectele de reabilitare şi de dezvoltare urbană sunt demarate fără studii de fundamentare, fără a proteja istoria culturală a oraşului şi fără a ţine cont de dorinţele bucureştenilor. Proiectele urbane actuale nu ne vor face viaţa mai frumoasă, nu vor aduce bani la buget, nu vor fluidiza traficul, nu vor rezolva probleme sociale şi nu vor încuraja o economie sănătoasă. Dimpotrivă.

Primăria promovează proiecte care, prin proasta informare a cetăţenilor, au doar scopul de a smulge puncte electorale. Pentru trauma pe care Primăria Capitalei le-o oferă, bucureştenii trebuie să dea bani. Cu cinism, Bucureştiul este „violat pe banii săi””, a spus fostul ministru al MCPN, Theodor Paleologu.

Număr de vizualizări :1114


One Comment to “Theodor Paleologu vs proiectele de reabilitare şi dezvoltare urbană demarate de Primăria Capitalei”

  1. Muller A spune:

    Bravo Domnule Paleologu,

    In fine o persoana publica ia atitudine impotriva distrugerilor dezastruoase care s-au amplificat in Bucuresti in ultimii ani (nu numai). Ma intreb unde sunt ceilalti oameni politici, de ce se ascund. Am semnalat chiar si presedintelui Basescu faptul ca demolarile din Bucuresti nu se fac conform unui proiect profund si bine gandit (de fapt nu exista nici un proiect). Exista in schimb interese obscure, iar bucurestenii ar trebui sa fie informati corect: cine sunt acesti „investitori”, cate comisioane s-au platit, cine vor fi beneficiarii viitori (care nu este in nici un caz populatia). Daca s-au folosit bani din fonduri europene, eu cred ca si cetatenii din alte state UE vor avea un cuvant de spus (si chair trebuie sa il aiba, atata timp cat finantarile se fac si din taxele pe care ei le platesc). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca se distruge degeaba, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa ne inscriem si noi romanii in tendintele actuale, adica in crearea unui habitat sanatos, uman, respectuos fata de trecut, fata de prezent, fata de viitor, dar mai ales fata de OAMENI.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro