spot_img

Steven şi Valeria Van Groningen distinşi cu premiul umanitar „Forget-Me-Not”, pentru contribuţii remarcabile în societatea civilă românească

Sâmbătă, 12 februarie 2011, ora 20:00, la Palatul Ghika din Bucureşti, Fundația Blue Heron oganizează a V-a ediție a “Valentine’s Day Charity Ball”, evenimentul anual de strângere de fonduri în beneficiul programului de burse universitare destinat tinerilor merituoși, fără posibilități materiale – tineri orfani sau abandonați, care urmează studii academice. Unul dintre momentele-cheie ale serii va fi decernarea premiului umanitar „Forget-Me-Not”, pentru contribuții remarcabile în societatea civilă românească. Anul acesta, premiul va fi acordat soţilor Steven și Valeria Van Groningen. Câștigătorii edițiilor anterioare au fost Dinu Patriciu, Camelia Șucu, ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României și Anastasia Soare.

„Anul acesta îi vom onora pe soții van Groningen, pentru eforturile lor susținute de a  îmbunătăți condițiile de viață ale copiilor defavorizați. Împreună cu cei peste 250 de invitați care și-au confirmat prezența la eveniment, ne vom strădui să le facem această seară de neuitat”, a declarat Mike Costache, director de strategie și fundraising al Fundației Blue Heron, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la cafeneaua Piece of Cake din magazinul Cocor.

Cu ocazia prestigiosului eveniment caritabil, binecunoscuta interpretă de jazz, Teodora Enache a acceptat să susțină un recital, înainte de lansarea noului ei album.

Cu sprijinul casei de licitații Artmark, cei mai promițători artiști contemporani români – Francisc Chiuariu, Alexandru Bunescu, Alexandrina Hristov și Anca Badea, vor expune la Palatul Ghika cu acest prilej. 20% din valoarea de achiziție a lucrărilor vor fi donate Fundației Blue Heron. Invitații vor putea admira, de asemenea, patru dintre lucrările lui Florin Petrachi, bursier al Fundației din septembrie 2007.

Un alt moment al serii va îmbina eleganța, frumusețea și rafinamentul. Finalistele Miss Universe® Romania vor pune în valoare vestimentaţiile exclusiviste ale caselor de modă Elegance și Maximum Chic, precum şi creaţiile bijutierilor Rafael & Son Diamonds. Oana Paveluc, Miss Universe® Romania 2010, Ambasadoare a Fundaţiei Blue Heron, va fi, încă o dată, alături de bursieri, și a pregătit un moment surpriză.

“Din anul 2005, când m-am alăturat Fundației Blue Heron, am înţeles cât de important este să acordăm o şansă la educaţie unor tineri care nu beneficiază de niciun fel de sprijin. Dacă înţelegem că, fără educaţie, societatea românească nu se poate dezvolta, vom recunoaște faptul că nu este de ajuns doar să compătimim situaţia în care ne aflăm, ci să şi acţionăm în consecinţă” a declarat Valentina Ionescu, Director Program Miss Universe® Romania.

Vedeta TVR este gazda invitaților Valentine’s Day Charity Ball, în calitate de prezentator, încă de la prima ediție organizată în anul 2006 în România.

Cu ajutorul donatorilor din România și Statele Unite, anul acesta, Fundația și-a propus să ofere 50 de burse noi în valoare de o mie de euro per student. În acest sens, Universitatea Româno- Americană a decis să acorde două burse pe trei ani bursierilor care îndeplinesc cerințele de înscriere. În plus, toți sponsorii evenimentului s-au arătat dispuși să ofere internshipuri sau mentorat bursierilor Blue Heron.

„Atât în calitate de fost bursier al Fundației Blue Heron, cât și ca membru al actualei echipe, am constatat cu mândrie că programul este bine pus la punct, cu obiective clare și, mai ales, că aduce cu adevărat o schimbare în bine în viețile tinerilor cu destine asemănătoare cu al meu”, a încheiat Cristina Porșega, fostă bursieră Blue Heron, în prezent, asistent Director Programe în cadrul Fundației.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508