Scriitorul Robert Şerban coordonează ziarul online “oradetimis.ro”

feb. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Ziarul online “oradetimis.ro”, portal de ştiri locale, regionale şi naţionale, a fost lansat în urmă cu două săptămâni, fiind coordonat de scriitorul şi editorul Robert Şerban. În prezent, „oradetimis.ro” are zilnic, în medie,  800 de vizitatori unici. Dintre rubricile acestui ziar online menţionăm: Actualitate, Naţional, Economie, Sport, Cultural, Editorial, Exclusiv ş.a.

“Prim-ministrul Boc a anunţat prefecţii, în sfântă zi nelucrătoare, duminica, printr-o videoconferinţă care s-a şi televizat ici-colo, că primesc un… bonus la treaba pe care o au de făcut. Adică e musai nu doar să aplice şi să respecte Constituţia, legile, ordonanţele şi hotărârile de guvern, ordinea şi liniştea publică, nu doar să realizeze obiectivele programului de guvernare, ci să şi cuvânteze. Din două-n două propoziţii, premierul îi îndemna pe cei care stăteau în faţa monitoarele şi stau în fruntea judeţelor să vorbească cu oamenii, să le spună oamenilor… Oamenii fiind noi, ăştia, care ne băgăm votu-n urnă din patru-n patru ani. Şi în 2012 se face vremea! Prin urmare, abilităţile de comunicator şi orator ale prefectului Mircea Băcală, omu’ guvernului în Timiş, vor trebui activate în trombă, mai ales că se vrea o reabilitare rapidă a imaginii guvernului. Cel mai important lucru pe care domnul Băcală e musai să îl spună „oamenilor” vizează economia. Trebuie să ne facă, din cuvinte, conştienţi că sunt semne clare de relansare. Şi sunt, le cam ştim şi noi: debutul calendaristic – la 1 martie – al primăverii, apariţia colţului ierbii, întoarcerea păsărilor călătoare, totuşi, acasă, ca o dovadă elocventă că aici e cel mai bine.

Un accent deosebit pe care intuim că domn’ prefect îl va pune în vorbele sale va viza jihadul guvernamental cu plantele ce-i strică pe românaşi la cap. Urzicile, măcrişul, dragaveiul, loboda şi alte delicatese vor înlocui etnobotanicele din magazinele de vise. Va creşte consumul, va creşte producţia, vor creşte toate. O ciorbă de dragavei te face să vezi PIB-ul uriaş şi şomajul bombon. Tocăniţa de ştevie îţi oferă o perspectivă edenică asupra turismului autohton, iar urzicuţele fierte bine în apa de la robinet şi apoi sărate generos vor fi elementul surpriză pentru o cuantificare perfectă a tuturor curbelor ascendente din activitatea ministerelor. „Vorbiţi cu oamenii” – îndemna Emil Boc, iar îndemnul său semăna a testament politic, ca să nu zic a limbă de moarte…”, a scris Robert Şerban în editorialul de duminică, 20 februarie 2011, intitulat “Relansarea din vorbe”

Număr de vizualizări :1469


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro