Artistul vizual Paul Hitter şi Taraful de Hajdouks, la Atelierul de producţie

feb. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 25 februarie 2011, ora 22:00, la Atelierul de producţie (Splaiul Unirii nr. 160, Bucureşti), va avea loc expoziţia personală a artistului Paul Hitter, iar invitatul său este Taraful de Hajdouks.

„Pot spune că invitaţia de a expune în cadrul acestui concert a venit efectiv peste noapte. M-am întâlnit cu cei de la Ginger Group pentru a discuta despre un alt proiect de-al lor ce ar urma să aibă loc în luna iunie, şi în mai puţin de 5 minute am stabilit că voi expune la concertul celor de la Taraful Haiducilor. M-am bucurat foarte tare, ei fiind nişte clasici în viaţă şi, mi-am amintit de vremurile când au apărut prima dată pe la televizor şi îi urmăream, eu pe atunci având cam 13-14 ani. Anii au trecut, şi din faţa televizorului, am ajuns să expun la concertul lor. Multe din lucrările mele sunt inspirate din cântecele lor, unele teme, unele răsuciri ale pensulei imită răsucirile arcuşurilor lor, deci este o poveste frumoasă în care ucenicul îşi întâlneşte unul dintre maeştrii, şi ştiu că muzica lor şi lucrările mele vor forma împreună un tot unitar.
Până acum eu am fost cel care a invitat la vernisajele mele diferite tarafuri şi formaţii de muzică balcanică, iar acum sunt eu invitat să expun în cadrul unui concert de muzică veche, tradiţională, lăutărească, deci roata se întoarce într-adevăr de cele mai multe ori în viaţă. De asemenea, sunt foarte fericit că expun deja în două locuri în acelaşi timp în Bucureşti, odată într-un cadru mai sobru, la Centrul de artă contemporană, şi vinerea viitoare (25 februarie), la o petrecere pe cinste alături de Taraful Haiducilor, deşi încă nu ştiu exact unde mă simt mai bine, unde mă potrivesc mai bine, unde se simt mai bine lucrările. Asta va rămâne o problemă întotdeauna deschisă pentru mine, şi voi pendula probabil întotdeauna între un spaţiu cu ‘pretenţii’ şi un spaţiu cu o absolută libertate de desfăşurare.
Nu îmi mai rămâne decât să mulţumesc celor de la Ginger Group, celor de la Atelierul de producţie, şi să vă urez petrecere plăcută! Party!”, a declarat Paul Hitter, în exclusivitate pentru AgenţiadeCarte.ro.

Mai multe informaţii la pagina web: http://paulhitter.blogspot.com

Număr de vizualizări :1300


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro