Maestrul Victor Rebengiuc, sărbătorit la Noul Cinematograf al Regizorului Român

feb. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 10 februarie 2011, ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti), va fi proiectat un film de referinţă în cariera maestrului Victor Rebengiuc, care îşi sărbătoreşte împlinirea vârstei de 78 de ani. La proiecţia filmului “Moromeţii” (1988 – regia Stere Gulea), vor fi prezenţi atât maestrul Victor Rebengiuc, cât şi regizorul filmului, alături de mai mulţi membri ai echipei sale de filmare, precum şi numeroşi alţi reprezentanţi importanţi ai cinematografiei şi teatrului din România, veniţi să-l omagieze pe sărbătorit. Totodată, cu ocazia zilei sale de naştere, actorul a primit  o stea în cadrul proiectului cultural “Walk Of Fame” din Piaţa Timpului din Bucureşti. Victor Rebengiuc este al doilea actor român, după Florin Piersic, care primeşte o stea pe replica bucureşteană a celebrei “Walk of Fame” din Los Angeles.

„Moromeţii” mă emoţionează foarte tare. Când zic „Moromeţii” zic actorie şi mi se pare, cantitativ, cel mai important film românesc din acest punct de vedere” (Cristi Puiu).

„Filmul lui Stere Gulea îmi place nu atât din punctul de vedere al transpunerii corecte a romanului, ci mi se pare că are o atmosferă şi un autentic foarte convingătoare. Victor Rebengiuc e genial. S-au întâlnit acolo nişte lucruri în modul cel mai fericit cu putinţă: imaginea lui Vivi Drăgan Vasile, actorii ş.a.m.d. Am văzut „Moromeţii” de nu ştiu câte ori şi tot l-aş mai revedea” (Radu Muntean).

Număr de vizualizări :969


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro