Karl Zechenter dezbate despre “Frontiers”, un joc pentru schimbare socială”, la Pavilion UniCredit

feb. 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 10 februarie 2011, ora 19:00, la Pavilion UniCredit (Şos. Nicolae Titulescu nr. 1, Bucureşti), artistul Karl Zechenter va susţine o prelegere despre Frontiers”, un joc pentru schimbare socială”.

„Revoluţia nu va fi televizată, în schimb va veni cu un game pad” – Jocul pe computer “Frontiers”, produs de grupul austriac “gold extra”, oferă jucătorilor posibilitatea de a experimenta zone de frontieră ale Europei, jucând rolul refugiaţilor sau al grănicerilor. Jocul oferă o nouă perspectivă printr-un context artistic: “Frontiers” modifică genul de joc shooter şi îi lasă pe jucători să pună sub semnul întrebării nivelul de realitate pe care şi-l pot permite în cadrul unui joc pe computer.
Plasat cu un scop între funcţionalitatea jocurilor şi abordarea artistică, “Frontiers” este prezentat în cadrul unei expoziţii permanente în centrul ZKM din Karlsruhe. Unul dintre producătorii jocului, Karl Zechenter, va vorbi în conferinţa sa despre cercetarea şi dezvoltarea jocului, despre contextul jocurilor politice şi tehnicile de modificare hardware şi software vizibile în “Frontiers”.

Lucrarea „Frontiers” este expusă în cadrul expoziţiei „Utopia of Exotic”, curatoriată de Andrei Crăciun la Pavilion UniCredit, în perioada 09 decembrie 2010 – 27 februarie 2011.

Karl Zechenter (n. 1972) trăieşte în Szalzburg. A studiat literatura şi ştiinţe politice, şi lucrează ca regizor ăi curator.

Număr de vizualizări :1285


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro