Evocarea poetului Mihai Ursachi, la Brăila

feb. 12th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 17 februarie 2011, ora 13:00, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila, are loc evenimentul “Un crin ca pe-o puşcă”, în memoria poetului Mihai Ursachi (17 februarie 1941-10 martie 2004), periplul prin opera ursachiană fiind realizat de prof. dr. Gabriela Ciubotaru. De la ora 15:00, în Poem Cafe, în cadrul proiectului literar „În numele cuvântului dunărean”, iniţiat de prof. Gabriela Vasiliu, va avea loc un recital poetic din creaţia scriitorului Mihai Ursachi. Coordonator: Luminiţa Dascălu.

“Poezia lui Mihai Ursachi este, înainte de orice, frumoasă. Aria sa este reprezentarea fabuloasă a sensibilităţii iremediabil scindate, pentru care realitatea este doar prilej de disperare, de spaimă repetată la infinit.” (Costin Tuchi, “Purpură şi melancolie”)

Număr de vizualizări :1329


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro