Baritonul Ionuţ Pascu, rolul principal în spectacolul “Olandezul zburător”, la ONB

feb. 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 12 februarie 2011, ora 18:30, la Opera Naţională din Bucureşti va avea loc spectacolul „Der fliegende Holländer” (Olandezul zburător) de Richard Wagner, în care baritonul Ionuţ Pascu, unul dintre cei mai valoroşi solişti ai Operei Naţionale Bucureşti va interpreta pentru prima dată rolul principal. Alături de el, din distribuţia spectacolului fac parte soliştii Mihnea Lamatic (Daland), Madeleine Pascu (Senta), Cristian Mogoşan (Erik), Gabriela Drăguşin (Mary), Lucian Corchiş (Cârmaciul). Participă orchestra ONB şi corul teatrului, pregătit de maestrul Stelian Olariu. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Baritonul Ionuţ Pascu a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti în anul 2001. Şi-a început cariera solistică încă de la vârsta de 23 de ani, când a susţinut în cadrul Studioului de Operă din Bucureşti rolul titular din opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, sub îndrumarea maeştrilor Hero Lupescu şi Constantin Petrovici, preluând astfel din experienţa generaţiei de aur a scenei lirice româneşti.

Acestui succes i-a urmat în anul 2001 angajarea în cadrul Operei din Constanţa, unde a debutat cu rolul Sharpless din opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, rol ce i-a adus mai târziu şi aprecierea internaţională, fiind invitat în mod constant să facă parte din distribuţiile noilor producţii ale acestei opere. Au urmat alte roluri principale: Escamillo din „Carmen” de Georges Bizet, Alfio din „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, Marcello şi Shaunard din „La Bohème” de Giacomo Puccini, Giorgio Germont din „La Traviata”, rolul titular din „Simon Boccanegra” şi Contele de Luna din „Il Trovatore” de Giuseppe Verdi ş.a. Din anul 2005 este angajat în cadrul colectivului Operei Naţionale Bucureşti.

În anul 2007 a absolvit şi cursurile secţiei de Dirijat-Compoziţie din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Baritonul Ionuţ Pascu îmbină astfel experienţa sutelor de spectacole ca solist de operă, cu studiul aprofundat al partiturilor orchestrale simfonice, debutând deja la pupitrul Filarmonicii din Constanţa cu Simfonia a 3-a, „Eroica”, de Ludwig van Beethoven.

Număr de vizualizări :2136


One Comment to “Baritonul Ionuţ Pascu, rolul principal în spectacolul “Olandezul zburător”, la ONB”

  1. hollander spune:

    un spectacol exceptional! iar ionut&madeleine pascu au avut o chimie speciala! speram sa ii mai vedem impreuna pe scena si in alte spectacole!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro