„Cazul Jane Eyre” de Jasper Fforde

feb. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas Fiction, în colecţia “Raftul Denisei”, va apărea volumul „Cazul Jane Eyre” de Jasper Fforde, un bestseller internaţional tradus în peste 20 de limbi.

Dacă v-aţi dorit vreodată să intraţi în cărţi şi să vă întâlniţi cu personajele favorite, “Cazul Jane Eyre”, primul roman dintr-o serie de mare succes în Marea Britanie, America şi multe ţări din Europa vă va împlini visul. Thursday este o eroină sensibilă, deşteaptă şi cultă, care poate să pătrundă în lumea ficţiunii literare şi să-şi pună în valoare talentul detectivistic. Într-o lume fantastică din 1985, unde păsările dodo au fost reînviate prin secvenţiere genetică şi sunt animale de companie, războiul din Crimeea nu s-a terminat, Anglia este un stat aproape militarizat, unde suprarealiştii duc lupte de stradă cu renascentiştii, iar beletristica este o obsesie planetară, detectivul literar Thursday Next e nevoită să plece în urmărirea unuia dintre cei mai căutaţi criminali, Acheron Hades, care răpeşte personaje din cărţi.

JASPER FFORDE s-a născut în 1961 în Londra. Şi-a început cariera la optsprezece ani, ocupând mai multe posturi în producţia de filme. Romanul lui de debut, „Cazul Jane Eyre”, a devenit un bestseller imediat după publicare, fiind apreciat şi de public, şi de critici, datorită formulei originale ce îmbină elementele de fantasy și science fiction cu cele de thriller literar, dar și datorită personajului principal, Thursday Next, care a devenit imediat idolul cititorilor. Pentru cel de-al treilea roman din seria Thursday Next, autorul a primit Premiul Wodehouse (pentru literatură comică). Seria conţine, până în prezent șapte romane: „Cazul Jane Eyre” (The Eyre Affair, 2001), „Lost in a Good Book” (2002), „The Well of Lost Plots” (2003), „Something Rotten” (2004), „First Among Sequels” (2007) și „One of Our Thursdays is Missing” (2011). Jasper Fforde a fost comparat cu Lewis Carroll, Monty Python, Douglas Adams sau Ian Flaming. Altă serie de romane care-i poartă semnătura, „Nursery Crimes”, dintre care două au fost deja publicate, „The Big Over Easy” (2005) și „The Fourth Bear” (2006), satirizează romanele poliţiste. Cel de-al treilea volum al seriei, „The Last Great Tortoise Race”, urmează să fie publicat în 2012. Jasper Fforde e cunoscut și pentru alte două serii ficționale, „Shades of Grey” (din ea a apărut primul roman, „Shades of Grey 1: The Road to High Saffron”, în 2010) și „Dragonslayer” (o trilogie din care a fost lansat, tot în 2010, primul volum, „The Last Dragonslayer”). Site-ul autorului (www.jasperfforde.com) este de asemenea unul inedit, interactiv, cuprinzând concursuri pentru cititori, chei suplimentare ale unor enigme din cărți, un forum de discuții dedicat fanilor autorului.

Număr de vizualizări :1557


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro