“Viaţa la zi (III)” de Aurelian Titu Dumitrescu

feb. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Personalităţi româneşti în interviuri”, a apărut volumul “Viaţa la zi (III)” de Aurelian Titu Dumitrescu.

“Aurelian Titu Dumitrescu, un scriitor neobosit şi pătruns de har, găseşte un nume inspirat, Viaţa la zi […]. A fi cu viaţa la zi înseamnă pentru el a avea o bună înţelegere a trecutului, a fi responsabil de viitor, a nu lăsa clipa la voia întâmplării. S-ar putea vorbi de o filosofie auctorială a timpului, care trebuie convertit în scris, în act cultural. Viaţa la zi ar însemna a avea timpul plin cu munca ta, rezultatul fiind cartea menită, pe principiul vaselor comunicante, să ia pulsul autorului: “nu am putut să mă exprim mai mult şi mai bine, nu am putut fi mai curajos, nu am putut exista mai demn” (I, p.5), spune el autopersiflându-se. Textele vor fi astfel propriile-i radiografii, făcute în forme lirice, epice, polemice, din idei, din sentimente, din atitudini.”, a scris pe coperta a patra a volumului Paul Aretzu.

Număr de vizualizări :1480


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro