“Arta compoziţiei” de Ion Truică

feb. 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în „Colecţia de Artă”, a apărut volumul Arta compoziţiei” de Ion Truică.

Ion Truică propune metode şi proceduri inedite de organizare compoziţională a suprafeţei, prin care doreşte să ofere acces tinerilor artişti la geometria secretă a operelor de artă. Pornind de la convingerea că semnificaţia imaginii poate fi atinsă doar prin stăpânirea relaţiilor dintre formele plastice şi a limbajului acestora, autorul acordă compoziţiei rolul principal în iniţierea artistică.

„Cu sensibilitatea unui seismograf, Ion Truică înregistrează diagrama mişcărilor sufleteşti, a reacţiilor sale la modificările de ambianţă, propunând atenţiei compoziţia cu o remarcabilă putere de sugestie prin intermediul căreia se asigură o imediată comunicare între artist şi privitor.” (Vasile Drăguţ)

Număr de vizualizări :1377


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro