„András Bordi – Portret în acuarelă”, la ICR Budapesta

feb. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 februarie 2011, ora 18.00, la sediul ICR Budapesta are loc vernisajul expoziţiei „András Bordi – Portret în acuarelă”, compusă din tablouri aflate în colecţia familiei acestuia şi în mai multe muzee şi colecţii particulare. Evenimentul va fi prezentat de  Zoltán Banner, istoric de artă. Expoziţia  cuprinde aproximativ 40 de lucrări, portrete extrem de expresive şi peisaje în acuarelă.

András Bordi (1905-1989), fost director al Palatului Culturii din Târgu Mureş (1940-1971), este un acuarelist de amploare, discipol al lui Istvan Rethy, întemeietorul Şcolii de la Baia Mare şi autorul a peste o mie de lucrări. De numele lui Bordi se leagă nu numai creşterea colecţiei Palatului Culturii de la 135 la 1100 lucrări, ci şi salvarea acestora de la distrugere în cel de-al Doilea Război Mondial.

Lucrările sale provin din colecţiile particulare sau muzeale din 12 ţări: Anglia, Australia, SUA, Franţa, Israel, Croaţia, Canada, Ungaria, Germania, Italia, Elveţia şi România.

După încheierea custodiei ICR Budapesta, exponatele, rareori prezentate până acum publicului vor lua drumul filialei ICR Budapesta din Seghedin, unde din data de 7 aprilie 2011, vor putea fi de asemenea admirate.

Expoziţia a fost organizată de ICR Budapesta, în colaborare cu Imola Tours.

Număr de vizualizări :1741


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro