“Zilele mele de apoi” de Constantin Dracsin

feb. 18th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Poeţi contemporani”, a apărut volumul “Zilele mele de apoi” de Constantin Dracsin.

“Constantin Dracsin  a făcut din poezie nu doar un mod de exprimare a identităţii sale, dar efectiv un mod de existenţă (…) Constantin Dracsin e un poet al orgoliului travestit în umilinţă şi al unui optimism care vine dintr-un fel de priză direct la transcendent (…) Poetul are o mare prospeţime a percepţiei, dar întotdeauna în receptarea lumii care-l înconjoară se bizuie pe reflexivitate; impresiile devin obiect al meditaţiei, întoarcerea în sine eliberează noi sensuri întâmplărilor curente şi din când în când, senzaţia unei rupturi care provoacă discontinuitatea frământă mai mult memoria decât sensibilitatea propriu-zisă.”, a scris Laurenţiu Ulici.

“Meticulos şi contemplativ, Dracsin vrea să modeleze din contururile imperfecte ale fiinţei un travesti perfect. Acesta ar putea fi însuşi ascendentul Icar, convocat în câteva texte. Înainte de a auzi cum sună cântecul său calm înaripat, remarc limpezimea caligrafiei lirice şi gravitatea blândă a meditaţiei. Imaginea împovărătoarei fatalităţi e fixată cu ochiul senin al celui care nu mai poate rata nimic decât o poezie.”, a scris Daniel Dumitru.

Număr de vizualizări :1408


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro