“Mari autori pe scenă” de Mircea Ghiţulescu

feb. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte a apărut volumul “Mari autori pe scenă” de Mircea Ghiţulescu. În volum sunt analizate spectacole regizate pe mari texte literare de William Shakespeare, Moliere, Carlo Goldoni, Goethe, G. G. Byron, Cehov, Caragiale, Luigi Pirandello, Maxim Gorki, Alfred Jarry, Bertolt Brecht şi Eugene Ionesco. Volumul a apărut cu sprijinul Casei de Cultură „I.L. Caragiale”, Ploieşti.

“Această carte, despre „mari autori pe scenă” este scrisă de un mare critic. Mircea Ghiţulescu este un om care a iubit nu numai arta spectacolului, dar şi literatura care generează spectacole. A iubit autorii la fel de mult ca pe regizori, pe actori, pe scenografi. El însuşi a fost scriitor, care s-a dedublat, a devenit şi critic. Iar în cei 40 de ani dedicaţi observaţiei şi reflecţiei teatrale şi-a distilat un arsenal de concepte de o infinită precizie şi fineţe, precum şi o capacitate de a surprinde imediat esenţialul şi originalitatea, acolo unde acestea îşi dau mâna. Articolele lui Mircea Ghiţulescu sunt un adevărat ghid de iniţiere în arta de a vedea, de a simţi, de a asuma raţional şi emoţional, cultural şi social, nu doar un spectacol, ci întregul demers artistic pe care îl implică.”, a scris Matei Vişniec.

Număr de vizualizări :1447


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro