“Literatura de azi”, cu Markó Béla şi Iren Arsene

feb. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 14 februarie 2011, ora 21:30, TVR Cultural prezintă o nouă ediţie a emisiunii “Literatura de azi”, moderată de criticul literar Daniel Cristea-Enache. Invitatul acestei ediţii este Markó Béla, care a publicat, de curând, volumul bilingv “A kert erotikája/ Erotica grădinii” (traducător Paul Drumaru), Editura Curtea Veche. În partea a doua a emisiunii, invitata lui Daniel Cristea-Enache este editorul Iren Arsene de la Curtea Veche. Producătorul emisiunii “Literatura de azi”: Carmen Dăncescu.

Volumul bilingv de poezii “A kert erotikája/ Erotica grădinii” de Markó Béla este a optsprezecea şi cea mai recentă carte a autorului, care scrie poezie, eseuri, literatură pentru copii.

Markó Béla a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj, secţia maghiară-franceză. A fost zece ani redactor la revista literară „Igaz Szó” din Târgu Mureş, şi cincisprezece ani (până în 2005) redactor-şef al revistei „Látó”, continuatoarea revistei „Igaz Szó”. Din 1978 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar din 1990, al Uniunii Scriitorilor din Ungaria.

„Sonetele din acest volum sunt o dovadă clară că autorul s-a realizat în timp ca poet, optând pentru o combinaţie de reflecţie şi joc, de observare a naturii şi metafizică”, a scris criticul literar Alex. Ştefănescu.

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro