“Inimă şi minte. Calea către sănătatea fizică şi psihică” de Valentin Fuster şi Luis Rojas Marcos, în colaborare cu Emma Reverter

feb. 22nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Corint a apărut volumul Inimă şi minte. Calea către sănătatea fizică şi psihică” de Valentin Fuster şi Luis Rojas Marcos, în colaborare cu Emma Reverter. „Minte sănătoasă în corp sănătos” rămâne o afirmaţie pe cât de veche, pe atât de universală, pe care Valentin Fuster, cardiolog şi cercetător de prestigiu, şi Luis Rojas Marcos, eminent psihiatru, şi-au însuşit-o de-a lungul a mulţi ani de experienţă. Valentin Fuster este unicul cercetător care a primit toate premiile ştiinţifice ale celor mai importante organizaţii de cardiologie din lume.

În “Inimă şi minte autorii pledează pentru necesitatea de a asculta mesajele pe care corpul şi mintea noastră ni le trimit pentru a ne menţine sănătoşi. Prin intermediul a douăzeci de cazuri reale de bolnavi care se prezintă la cardiolog, doctorii împărtăşesc cu cititorii experienţele lor cu aceşti pacienţi. Ei explică într-o manieră didactică natura fiecărui caz şi metoda adoptată de medic şi pacient pentru vindecare.

Scrisă în colaborare cu scriitoarea şi jurnalista Emma Reverter, “Inimă şi minte” include douăzeci de poveşti fascinante referitoare la complexitatea fiinţei umane. David este un copil în vârstă de şapte ani care este neliniştit şi care simte oboseală numai când se află la şcoală, Joe este un tânăr lipsit de motivaţie care acuză dureri în piept, Isabel este o femeie de vârstă mijlocie cu o hipertensiune arterială a cărei origine nu se cunoaşte şi care este îngrijorată pentru situaţia ei familială şi profesională. Sunt doar câteva dintre cele douăzeci de cazuri în care cititorul se poate regăsi şi de la care poate învăţa cum să-şi apere sănătatea.

Număr de vizualizări :1350


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro